CBG (Κανναβιγερόλη) και τα οφέλη της

Posted by Sotiria 22/10/2018 0 Comment(s) Κανναβινοειδή,

 

 


 

CBG

Η κανναβιγερόλη (CBG) είναι ένα μη τοξικό κανναβινοειδές που βρίσκεται στο γένος των φυτών της κάνναβης. Η CBG είναι μη ψυχοδραστική και μπορεί να θεωρηθεί ως το «βλαστικό κύτταρο» ή «γονέας» άλλων κανναβινοειδών.

 

Η CBG προέρχεται από το CBGA, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή όλων των άλλων κανναβινοειδών. Είναι σημαντική λόγω των πολυάριθμων οφελών της για την υγεία, ειδικά για τα άτομα με διαταραχές που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα συμπεριλαμβανομένων νευρολογικών ασθενειών, δερματικών διαταραχών, χρόνιου πόνου και άλλων.

 

Μπορεί επίσης να επηρεάσει το σώμα αυξάνοντας τα επίπεδα ανανδαμιδίου. Το ανανδαμίδιο είναι ένα φυσικό κανναβινοειδές που βοηθάει στη ρύθμιση πολλών βιολογικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της όρεξης, του ύπνου και της μνήμης.

 

Η CBG έχει αποδειχθεί ότι αποκλείει επίσης τους υποδοχείς της σεροτονίνης, γεγονός που υποδηλώνει ένα ρόλο για την θεραπεία της κατάθλιψης.

 


 

Οφέλη και χρήσεις της CBG:

  • Διεγείρει τον σχηματισμό των οστών και την επούλωση

  • Αναστέλλει την ανάπτυξη του όγκου

  • Αντιμυκητιασική και αντιβακτηριακή θεραπεία

  • Ανακουφίζει από τον πόνο

  • Μειώνει την φλεγμονή

  • Υπερδραστική θεραπεία της ουροδόχου κύστης

  • Ψωρίαση και θεραπεία του δέρματος

  • Θεραπεία για το γλαύκωμα

  • Κατάθλιψη και θεραπεία άγχους

  • Νευροπροστατευτικά αποτελέσματα

  • Αυτοάνοσα νοσήματα

 

Πόνος, άγχος

Η CBG έχει τη δυνατότητα ανακούφισης του πόνου, ιδίως του νευροπαθητικού άλγους, όπου οι δοκιμές υποδηλώνουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα από την cbd. Το cbg επίσης μπορεί να αναστείλει την πρόσληψη GABA (γάμμα αμινοβουτιρικό οξύ) είναι μια χημική ουσία του εγκεφάλου που ρυθμίζει την δραστηριότητα των νευρώνων στον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να μειώσει την ανησυχία και την ένταση των μυών. Επίσης έχει αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα παρόμοια με την ιμπραμίνη.

 

Φλεγμονή, πεπτικές καταστάσεις

Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις φλεγμονώδους νόσους του εντέρου, ελκώδη κολίτιδα και την ασθένεια του crohn.

 

Μικροοργανισμοί

Έχει αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και έιναι ιδιαίτερα αποτελεσματική ένταντι του MRSA(σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στην μεθικιλλίνη)

 

Συνθήκες του δέρματος

Η CBG επάγει την παραγωγή των φυσικών ενυδατικών υγρών του σώματος, κρατώντας υπόσχεση για σύνδρομα ξηρού δέρματος και με την δυνατότητα να ιάνει άλλες δερματικές παθήσεις.

 

Γλαύκωμα

Η CBG έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει την ενδοφθάλμια πίεση, η οποία μπορεί να είναι επωφελής για την θεραπεία του γλαυκώματος.

 

Νευροπροστασία

Έχει αποδειχθεί ότι είναι πολλά υποσχόμενη για την θεραπεία νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως η νόσος του Huntington και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

Καρκίνος

Εμφανίζει ελπιδοφόρες ιδιότητες για την πιθανή θεραπεία ευρέος φάσματος καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού, του ήπατος, του πνεύμονα, του παγκρέατος, του δέρματος, των ωοθηκών, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως.

 

Αυτοάνοσα νοσήματα

Αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων κυττάρων του δέρματος που συμβάλλουν στην ψωρίαση.

Leave a Comment